De werking die een paard op mensen heeft is werkelijk een wonder!

De dieren

Sam (Champ Chevalier) is geboren in 1994 en sinds zijn tweede levensjaar zijn we eigenaar van dit paard. Sam is een Holzsteiner ruin en naamgever van ons bedrijf. Sam is er. Hij neemt graag leiding, kan erg enthousiast zijn, maar is vervolgens ook goed bereid tot samenwerking. Hij wordt dressuurmatig getraind buiten de coachings-uren om en springt graag eens een hindernis.Aron is op 10 april 2012 geboren en is sinds september 2012 bij ons. Aron is uitgegroeid tot een grote haflinger. Wordt uitgebracht in dressuurwedstrijden, doet graag mee als voltigepaard en speelt werkt graag mee op de zorgboerderij. Aron is onze superhaflinger.Joekel (Vasco da Gama) is een grote kwpn ruin. Joekel is een vriendelijk paard die graag contact zoekt. Hij is nieuwsgierig en niet snel bang. Met zijn 1.80 is het een geweldig voltigepaard.
Onze jongste telg heet Madai. Ze is geboren 2017 en groeit als kool. Deze mooie dame wordt opgevoed door Sam en heeft al laten zien dat ze een eigen willetje heeft.
Jibben is een Belgisch warmbloedpaard van nu 7 jaar oud. Sinds augustus 2014 onderdeel van onze groep paarden. Een nieuwsgierig, vriendelijk paard die de wereld om hem heen graag wil ontdekken. Is makkelijk in de omgang en leert doordat hij zo rustig is Wentel naast het paard te lopen. Wachten wanneer ze het spannend vindt is voor Jibben geen probleem.Tess is een kruising Haflinger/Fries, geboren in 2012. Wil graag werken en leren en heeft een leuk plekje in de kudde gevonden vanaf april 2018.

Duncan is vanaf begin 2013 bij ons in de Blazekop. Een hele leuke, makkelijke shetlander die alles wat we hem aanbieden leuk vindt. Zo loopt hij lekker voorwaarts voor het karretje, onder het zadel is hij superbraaf, kan hij springen en zelfs voltigeren.

buck is ons minipaardje. Hij vindt het leuk om te werken met de lange lijnen, voor de kar en houdt van vrijheidsdressuur. De bedoeling is dat hij met Duncan en Solo in een stalletje kan staan maar tot die tijd heeft hij zijn eigen plekje naast Joekel.

Solo is onze tweede shetlander die samen voor de kar loopt met Duncan. Solo laat zich graag verzorgen door de kinderen op de boerderij, houdt van aandacht en werkt graag.

Op de boerderij lopen twee honden rond. Pluk is een border collie van 7 jaar oud. Heel actief en altijd bij de paarden in de buurt te vinden. Hij weet echter heel goed dat hij niet in de weilanden mag komen. Het is een vriendelijke hond die regelmatig een knuffel komt halen wanneer hij niet "aan het werk is". Wentel is een Golden retriever van 3 jaar oud. Ze is geboren op 31 januari 2015 en is opgeleid tot therapiehond. Dit is een andere manier van werken dan een hulphond of aaihond. Ze gaat twee keer per week mee naar een verzorgingshuis voor dementerende ouderen om daar te werken in opdracht van een psycholoog. Tijdens haar opleiding en de weg naar volwassenheid heeft ze kennis gemaakt met bewoners uit verschillende instellingen uit de ouderenzorg. Twee keer per week mag ze een bijdrage gaan leveren aan het welzijn van onze oudere medemens. Hiernaast wordt ze regelmatig ingezet op de boerderij om kinderen te helpen duidelijk te zijn in opdrachten en hierdoor meer controle te krijgen.

Oki en Doki zijn de mini hangbuikzwijntjes. Ze zijn in 2014 geboren. Ze laten zich goed horen wanneer mensen voorbij lopen. Stel je voor dat er iets te eten is.....

Harry (de Haan) woont met zijn gevolg kippen in villa kakelbont. In de winterperiode mogen ze ook gebruik maken van de moestuin.
© 2008 - 2018 | Weboplossing: Marc Sijm