De werking die een paard op mensen heeft is werkelijk een wonder!

Zorgboerderij

Op onze locatie is er mogelijkheid tot het verrichten van (voornamelijk buiten) activiteiten op de boerderij van maandag tot en met zaterdag. Omdat de Blazekop met openbaar vervoer moeilijk te bereiken is halen we 2x per dag mensen op bij het treinstation in Goes of het Tolplein bij de Westerschelde tunnel.

DE DOELGROEP

De doelgroep waarop wij ons richten zijn kinderen, jongeren en jong volwassenen die om welke reden dan ook moeite hebben zich staande te houden op school en of in het sociale verkeer en die plezier beleven aan het buiten bezig zijn. De zorgboerderij is 6 dagen in de week, maandag tot en met zaterdag toegankelijk voor cliŽnten. Ons doel is het bieden van een zinvolle dagbesteding in de vorm van nuttig en actief bezig zijn op en rond de boerderij afgestemd op de doelen die gesteld zijn. Het met elkaar bezig zijn en daaraan een goed gevoel overhouden staat voorop. De activiteiten die we aanbieden zijn afgestemd op de individuele- en de groepsdoelen. Elke maand werken we met een ander thema waarop de inhoud van de activiteiten is aangepast.

BEGELEIDING VAN DE DEELNEMERS

Hoe de begeleiding eruitziet wordt in een intakegesprek tussen de deelnemer, medewerker en ouders/verzorgers of verwijzer afgesproken. Samen formuleren we een doel en stellen we een een programma samen. Afhankelijk van de zorgopdracht zal dit bestaan uit individuele begeleiding of groepsbegeleiding. Dit leggen we vast in een contract waarin ook tussentijdse evaluaties geregeld worden.

DE ACTIVITEITEN

- verzorging van de dieren
- creatieve activiteiten
- werkzaamheden rondom het beheer van het terrein als snoeien van de struweelhagen en onderhoud van de weiden
- Verwerking van het fruit of groente
- Woensdag van half 4 tot half 8 kookgroep voor tieners
- Zaterdag groepsactiviteiten met kinderen
Een deel van het terrein is ingericht als moestuin. Samen met deelnemers wiens interesse hier ligt wordt hierin gewerkt. In het voorjaar wordt een plan gemaakt voor de indeling van de tuin en welke groenten (of bloemen) gezaaid gaan worden. Het onkruidvrij houden is vervolgens het grootste deel van het werk waarna natuurlijk geoogst kan worden.

VASTE DAGINDELING

De dieren op de boerderij voelen zich het plezierigst wanneer er orde en regelmaat heerst. Dit geldt ook voor het gros van de deelnemers. Op het bedrijf houden we dan ook zo veel mogelijk een vaste dagindeling aan.

Deelnemers kunnen o.a. via persoonsgebonden budget of zorg in natura binnenstromen om te komen werken.

© 2008 - 2018 | Weboplossing: Marc Sijm