Pedagogisch Centrum & Zorgboerderij SAMen

Teams

Paarden kunnen goed aanvoelen wat er in ons omgaat. Het contact en het werken met paarden kan ons helpen dichter bij onszelf te komen. In een equiworkshop maak je gebruik van het paard om processen bij jezelf te herkennen of in gang te zetten.

Je kunt oefeningen doen om eventuele spanningen, bijvoorbeeld als gevolg van stress of werkdruk te doen verdwijnen. Je gaat op zoek naar je eigen balans.

Eigenschappen

Een van de eigenschappen die paarden hebben is dat ze spiegelend werken voor onszelf. Ze reageren direct op wat er in ons omgaat. Paarden reageren op de lichaamstaal en niet op wat wij onszelf en anderen proberen wijs te maken met woorden. Dit kan ons bewuster maken van ons eigen lichaam, onze wensen, behoeften, krachten en kwetsbaarheden.

Tijdens teambuildingbijeenkomsten kan het paard voor een extra dimensie in het groepsproces zorgen. De inzet van het paard kan op een actuele doelstelling of situatie in een team worden afgestemd.

Voor een bestaande groep of team draait het erom het lichaamsgevoel, de mogelijkheden en grenzen van onszelf, de plaats en het functioneren binnen een team met behulp van het paard te ontdekken en waar mogelijk te verbeteren. Via het paard kunnen processen aangesproken en verduidelijkt worden waarbij iedereen in zijn of haar waarde wordt gelaten en geaccepteerd wordt in wat men doet en wie men is.

Teambuildingbijeenkomsten vallen niet onder het HKZ keurmerk.

 

Heeft u nog vragen over equitherapie?

of wilt u graag weten of u in aanmerking komt voor een traject met een equitherapeut? 

SAM-en Pedagogisch Centrum Zeeland