Pedagogisch Centrum & Zorgboerderij SAMen… 

 

 

Alles over onze medewerkers

Lucian van Staveren-Voet

“Ik had al van jongs af aan de wens met paarden te gaan werken, en zie hier: een zorgboerderij met momenteel 9 paarden, 2 honden, kippen, varkens, schapen en poezen”. Ik heb een brede praktijkervaring als ruiter, trainer en verzorger. Tijdens de opleiding tot Equitherapeut heb ik de opleiding voltigeinstructeur gedaan en heb me verder laten inspireren en onderwijzen door uiteenlopende deskundigen in de paardenwereld.

Na mijn opleiding HBO IW aan de MiKoJel opleiding in Baarn werkte ik vanaf 1989 tot 2014 in zowel uitvoerende als leidinggevende functies binnen de psychiatrie. In 2014 ben ik volledig in ons bedrijf SAMen gaan werken.

In 2005 behaalde ik na een tweejarige aanvullende beroepsopleiding mijn diploma als Equitherapeut SHP-E(NL) bij opleidingsinstituut Hippocampus te Soerendonk. Sinds 2005 werk ik als zelfstandig equitherapeut, begeleider, trainer en coach in ons eigen praktijk ‘SAMen’ in Ovezande.”In 2017 centered riding instructeur Level 1 gehaald.

Lucian beschikt over het vermogen mensen te motiveren, stimuleren. In direct contact met mensen en paarden voelt ze zich in haar element.

Lucian is gecertificeerd Rots&Water trainer.

Paulus van Staveren

“Ik ben opgeleid tot industrieel ontwerper in Delft. Na mijn verhuizing naar Zeeland heb ik me voornamelijk gericht op natuur- en milieueducatie. Heb de Avatar Master en Wizard cursus gevolgd.”

Ik richt me binnen het bedrijf vooral op de zorg voor de dieren, onderhoud van de stallen, weides en gebouwen”. Zo begint mijn dag met het voeren van de paarden en andere dieren rond half 8 ’s ochtends en loop ik de laatste voerronde rond half 11 ’s avonds. Tussendoor ben ik bezig met het onderhoud van alles wat bij ons bedrijf komt kijken.

Joni Overweel

Joni Overweel, medewerker bij SAMen, is in 2012 gestart bij SAMen als vrijwilligster en later als stagiaire assistent Equitherapeut.

“Ik ben begonnen als vrijwiligster/ondersteuner tijdens de voltigelessen op zaterdagochtend. Sinds juli 2013 werk ik betaald op de boerderij. Ik ben opgeleid als kok maar mijn interesse in het werken met kinderen, dieren en het begeleiden van de medemens heeft in de loop der tijd de overhand genomen. In april 2015 heb ik de opleiding tot kindercoach afgerond. Mijn opleiding en interesses kan ik hier op de zorgboerderij goed combineren.”

Joni heeft in 2015 de opleiding aan de Freestyle Academy van Emiel Voest gevolgd, Academische Rijkunst en Centered Riding instructeur level 1 afgerond. Joni heeft zich de afgelopen jaren georiënteerd vanwege persoonlijke omstandigheden op andere werkzaamheden en heeft sinds kort de training van de paarden op zich genomen.

Miranda van ‘t Westende

“Mijn naam is Miranda van ‘t Westende, medewerker bij SAM-en sinds 1 januari 2019. Ik woon, samen met mijn man en 2 kinderen in Ovezande. Doordat mijn ouders altijd al dieren hebben, ben ik opgegroeid met allerlei dieren. Vooral het paardenvirus zit in ons bloed. Paardrijden is voor mij zowel mijn hobby als mijn sport. Ik vind het heerlijk om met mijn paard bezig te zijn en probeer dit dan ook zo vaak mogelijk te doen.

De laatste jaren heb ik gewerkt als onderwijsassistente in het speciaal onderwijs. Op de boerderij willen we ondersteunend werken aan het onderwijs. Mijn taak hierin is om het leren zo leuk mogelijk te maken. Dit door samen met de dieren en buiten te werken. Hoe geweldig is het, om de tafel van 2 te leren, door te tellen hoeveel pootjes alle kippen samen hebben? Of om bijvoorbeeld een verhaal voor te lezen aan een pony, terwijl je er op zit?”

Miranda is gecertificeerd Rots&Water trainer.

Anne van Staveren

“Ik ben Anne, dochter van Paulus en Lucian. In 2020 heb ik mijn bachelor Psychology & Technology afgerond, en sinds eind 2020 ben ik begonnen aan de master Human Technology Interaction aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ik ben opgegroeid met de paarden en ook met het ontstaan en groeien van de zorgboerderij. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag help ik mee met de begeleiding van kinderen. Naast mijn opleiding in Eindhoven heb ik de opleiding tot voltige-instructeur in 2019 afgerond. Op de zaterdag ochtend geef ik de voltigelessen. Ik train de paarden ook onder het zadel, en heb Joekel en Aron ook uitgebracht op dressuur wedstrijden. Daarnaast doe ik aan Cheerleading in Antwerpen, en geef ik Cheerleading trainingen in Eindhoven.”

Anne is gecertificeerd Rots&Water trainer.

 

Hilde de Korne

Hallo, mijn naam is Hilde en ik ben sinds februari werkzaam bij SAMen. Het werken met de kinderen in combinatie met het leven op de boerderij trekt me ontzettend aan en ik vind het een mooie uitdaging. In 2017 heb ik de opleiding Maatschappelijke zorg afgerond op het Scalda. Naast mijn werk bij SAMen hoop ik komend jaar mijn HBO studie Social Work af te ronden.

Hilde is gecertificeerd Rots&Water trainer

 

Richard Bik

“Ik ben Richard Bik, 34 jaar en sinds 1 april 2020 werkzaam bij SAM-en…Sinds November vorig jaar ben ik verhuisd van de randstad naar het mooie Zeeland. Van jongs af heb ben ik een enorme dierenliefhebber en na mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) was (en is) mijn droom om het werken met mensen te combineren met dieren en het buitenleven. Voor mijn verhuizing naar Zeeland was ik werkzaam op een andere zorgboerderij. Hier heb ik geleerd en ervaren wat voor mooie uitwerking de dieren en de natuur op het menselijk gedrag kunnen hebben. Ik ben dan ook erg blij met deze nieuwe uitdaging bij SAM-en…Hier kan ik door middel van de boerderij, de paarden en de andere dieren kinderen en jongeren helpen daar waar zij hulp nodig hebben.”

Richard is gecertificeerd Rots&Water trainer.

Monique Morauw

Mijn naam is Monique Morauw en werk sinds juni 2022 bij SAM-en als administratief medewerker. Ik heb ruim 30 jaar ervaring op het gebied van administratief werk binnen o.a. het speciaal basisonderwijs. Ik hoop mijn collega’s wat te kunnen ontzorgen zodat zij nog meer bezig kunnen zijn met de kinderen en jongeren en wat minder met het administratieve proces. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Hoe leuk is het dan om op zo’n fantastische werkplek midden in de natuur terecht te komen.

 

 

Christy Goudswaard

Mijn naam is Christy Goudswaard, ik ben in december 2022 enthousiast begonnen bij SAM-en. Ik heb vanaf kinds af aan al een liefde voor dieren. Toen ik jonger was, was ik altijd te vinden op de manege, tussen de paarden of op de boerderij van mijn oom. Ik vind het heel interessant om nu mijn liefde voor dieren over te brengen op de kinderen en jongeren en ze te mogen inzetten als spiegel en leraar.

Na het behalen van mijn hbo-diploma pedagogiek in 2006 heb ik via stichting Arduin gewerkt binnen het inclusieve onderwijs. Hier was het doel om alle kinderen zoveel en zo goed mogelijk te laten meedraaien binnen het onderwijs, dit betekende om de lesstof waar nodig aan te passen zodat alle kinderen op hun eigen niveau mee konden doen. Hierna heb ik een paar jaar gewerkt in de gesloten jeugdzorg, om zo de jongeren die een time-out nodig hadden weer op het juiste spoor te begeleiden. Na deze uitdaging ben ik voor mijzelf begonnen in de thuisbegeleiding, hier begeleidde ik ouders en kinderen die hulp nodig hadden bij de opvoeding.

Nu kijk ik er naar uit om het team van SAM-en te versterken en samen met het buitenleven en de dieren de kinderen en jongeren te mogen begeleiden.

Christy is gecertificeerd Rots&Water trainer

 

 

 

Danique Blokpoel

Mijn naam is Danique Blokpoel en vanaf januari 2023 ben ik onderdeel van het team van SAM-en. In 2017 heb ik mijn opleiding HBO-Verpleegkunde afgerond en daarna heb ik een aantal jaar in het ziekenhuis en de preventieve gezondheidszorg gewerkt. Het zorgen voor mensen en hulp bieden waar nodig, is dan ook wat echt in mijn straatje ligt. Mijn grote hobby is het bezig zijn met dieren. Zo heb ik een hond en 2 katten en ben ik vanaf kinds af aan veel tussen de paarden te vinden. Het werk op de boerderij met de kinderen is dan ook een superleuke combinatie. Ik kijk er erg naar uit om aan de slag te gaan met deze nieuwe uitdaging.

Maud Jasperse

Mijn naam is Maud Jasperse. Nadat ik met veel plezier een jaar stage heb gelopen bij SAM-en, mag ik nu op zaterdag bij SAM-en komen werken en doordeweeks wanneer mijn schoolrooster dit toelaat. Ik volg nog de opleiding pedagogiek aan de Hogeschool Zeeland, momenteel zit ik in het derde jaar. Mijn hobby is paardrijden, voornamelijk doe ik aangespannen rijden met mijn pony Fleur. Al jaren mag ik met haar vele mooie momenten beleven. Het is mooi om mijn grote hobby te kunnen combineren met mijn opleiding; het werken met kinderen. 

 

 

 

Rosalie van Beek

Ik ben ooit jaren geleden begonnen met het volgen van voltigelessen op de zorgboerderij. Al vanaf jongs af aan heb ik een grote liefde en bewondering voor paarden gehad en de lessen waren voor mij elke week weer een groot lichtpunt om naar uit te kijken. Ik ben door de jaren steeds meer uren op de zorgboerderij gaan doorbrengen en kijk nog steeds met veel bewondering naar al het werk dat hier gedaan wordt. Een aantal jaar terug heb ik mijn liefde voor mennen ontdekt door het werken met de shetlanders en toen dus ook mijn menbewijs gehaald. In 2022 ben ik begonnen met de opleiding Toegepaste Psychologie op de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ik vind het nog steeds ontzettend mooi en waardevol werk en ik hoop nog heel veel te leren de komende jaren.

 

 

Suzanne Minderhoud

Ik ben Suzanne en ik ben sinds september jl. stagiaire bij SAM-en. Na een carrière van ongeveer 20 jaar in het bedrijfsleven in de Randstad heb ik een aantal jaar geleden besloten om het roer volledig om te gooien. Met het hele gezin verhuisden we naar Zeeland en ik besloot mezelf in te schrijven voor de opleiding Pedagogiek op de Fontys Hogeschool in Tilburg. Beide keuzes bleken een schot in de roos. Ik vind het ontzettend mooi om kinderen te ondersteunen bij hun sociale en emotionele ontwikkeling. Dit ga ik nu met veel plezier en bevlogenheid hier bij SAM-en doen. Bij SAM-en mag ik dit mooie werk combineren met de natuur en alle dieren om ons heen. Het doet me goed om te zien welk positief effect dit heeft op het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen. Na een dag de kinderen met een fijn gevoel naar huis te kunnen laten gaan, geeft mij enorm veel voldoening.

Heeft u nog vragen?

SAM-en Pedagogisch Centrum Zeeland