Zorgboerderij SAMen

Alles over onze medewerkers

Lucian van Staveren-Voet

“Ik had al van jongs af aan de wens met paarden te gaan werken, en zie hier: een zorgboerderij met momenteel 9 paarden, 2 honden, kippen, varkens, schapen en poezen”. Ik heb een brede praktijkervaring als ruiter, trainer en verzorger. Tijdens de opleiding tot Equitherapeut heb ik de opleiding voltigeinstructeur gedaan en heb me verder laten inspireren en onderwijzen door uiteenlopende deskundigen in de paardenwereld.

Na mijn opleiding HBO IW aan de MiKoJel opleiding in Baarn werkte ik vanaf 1989 tot 2014 in zowel uitvoerende als leidinggevende functies binnen de psychiatrie. In 2014 ben ik volledig in ons bedrijf SAMen gaan werken.

In 2005 behaalde ik na een tweejarige aanvullende beroepsopleiding mijn diploma als Equitherapeut SHP-E(NL) bij opleidingsinstituut Hippocampus te Soerendonk. Sinds 2005 werk ik als zelfstandig equitherapeut, begeleider, trainer en coach in ons eigen praktijk ‘SAMen’ in Ovezande.”In 2017 centered riding instructeur Level 1 gehaald.

Lucian beschikt over het vermogen mensen te motiveren, stimuleren. In direct contact met mensen en paarden voelt ze zich in haar element.

Lucian is gecertificeerd Rots&Water trainer.

Paulus van Staveren

“Ik ben opgeleid tot industrieel ontwerper in Delft. Na mijn verhuizing naar Zeeland heb ik me voornamelijk gericht op natuur- en milieueducatie. Heb de Avatar Master en Wizard cursus gevolgd.”

Ik richt me binnen het bedrijf vooral op de zorg voor de dieren, onderhoud van de stallen, weides en gebouwen”. Zo begint mijn dag met het voeren van de paarden en andere dieren rond half 8 ’s ochtends en loop ik de laatste voerronde rond half 11 ’s avonds. Tussendoor ben ik bezig met het onderhoud van alles wat bij ons bedrijf komt kijken.

Joni Overweel

Joni Overweel, medewerker bij SAMen, is in 2012 gestart bij SAMen als vrijwilligster en later als stagiaire assistent Equitherapeut.

“Ik ben begonnen als vrijwiligster/ondersteuner tijdens de voltigelessen op zaterdagochtend. Sinds juli 2013 werk ik betaald op de boerderij. Ik ben opgeleid als kok maar mijn interesse in het werken met kinderen, dieren en het begeleiden van de medemens heeft in de loop der tijd de overhand genomen. In april 2015 heb ik de opleiding tot kindercoach afgerond. Mijn opleiding en interesses kan ik hier op de zorgboerderij goed combineren.”

Joni heeft in 2015 de opleiding aan de Freestyle Academy van Emiel Voest gevolgd, Academische Rijkunst en Centered Riding instructeur level 1 afgerond. Joni heeft zich de afgelopen jaren georiënteerd vanwege persoonlijke omstandigheden op andere werkzaamheden en heeft sinds kort de training van de paarden op zich genomen.

Miranda van ‘t Westende

“Mijn naam is Miranda van ‘t Westende, medewerker bij SAM-en sinds 1 januari 2019. Ik woon, samen met mijn man en 2 kinderen in Ovezande. Doordat mijn ouders altijd al dieren hebben, ben ik opgegroeid met allerlei dieren. Vooral het paardenvirus zit in ons bloed. Paardrijden is voor mij zowel mijn hobby als mijn sport. Ik vind het heerlijk om met mijn paard bezig te zijn en probeer dit dan ook zo vaak mogelijk te doen.

De laatste jaren heb ik gewerkt als onderwijsassistente in het speciaal onderwijs. Op de boerderij willen we ondersteunend werken aan het onderwijs. Mijn taak hierin is om het leren zo leuk mogelijk te maken. Dit door samen met de dieren en buiten te werken. Hoe geweldig is het, om de tafel van 2 te leren, door te tellen hoeveel pootjes alle kippen samen hebben? Of om bijvoorbeeld een verhaal voor te lezen aan een pony, terwijl je er op zit?”

Miranda is gecertificeerd Rots&Water trainer.

Anne van Staveren

“Ik ben Anne, dochter van Paulus en Lucian. In 2015 ben ik gestart met de bachelor Psychology and Technology aan de Universiteit in Eindhoven. Een psychologie studie gecombineerd met een technische studie. Sinds eind 2020 ben ik ook begonnen aan de master Human Technology Interaction. Ik ben opgegroeid met de paarden en ook met het ontstaan en groeien van de zorgboerderij. Op zaterdag, maandag, in vakanties en zo nu en dan help ik mee met de begeleiding van kinderen. Naast mijn opleiding in Eindhoven heb ik de opleiding tot voltige-instructeur in 2019 afgerond. Op de zaterdag ochtend geef ik nu voltigelessen. Ik train Joekel en Aron onder het zadel, en heb beide ook uitgebracht op dressuur wedstrijden. Daarnaast voltigeer ik zelf ook, en geef ik Cheerleading trainingen in Eindhoven.”

Anne is gecertificeerd Rots&Water trainer.

 

Hilde de Korne

Hallo, mijn naam is Hilde en ik ben sinds februari werkzaam bij SAMen. Het werken met de kinderen in combinatie met het leven op de boerderij trekt me ontzettend aan en ik vind het een mooie uitdaging. In 2017 heb ik de opleiding Maatschappelijke zorg afgerond op het Scalda. Naast mijn werk bij SAMen hoop ik komend jaar mijn HBO studie Social Work af te ronden.

Richard Bik

“Ik ben Richard Bik, 34 jaar en sinds 1 april 2020 werkzaam bij SAM-en…Sinds November vorig jaar ben ik verhuisd van de randstad naar het mooie Zeeland. Van jongs af heb ben ik een enorme dierenliefhebber en na mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) was (en is) mijn droom om het werken met mensen te combineren met dieren en het buitenleven. Voor mijn verhuizing naar Zeeland was ik werkzaam op een andere zorgboerderij. Hier heb ik geleerd en ervaren wat voor mooie uitwerking de dieren en de natuur op het menselijk gedrag kunnen hebben. Ik ben dan ook erg blij met deze nieuwe uitdaging bij SAM-en…Hier kan ik door middel van de boerderij, de paarden en de andere dieren kinderen en jongeren helpen daar waar zij hulp nodig hebben.”

Richard is gecertificeerd Rots&Water trainer.

Marissa Keyts

Mijn naam is Marissa en vanaf juli 2021 ben ik werkzaam bij SAM-en. Al mijn hele leven ben ik gek op dieren en altijd hebben dieren een grote rol in mijn leven gespeeld, als kind riep ik al dat ik boerin wilde worden. In 2018 heb ik de opleiding pedagogiek afgerond en ben ik werkzaam geweest in het voortgezet onderwijs op een reboundvoorziening. Ik ben enorm dankbaar dat ik nu de kans heb gekregen om bij SAM-en mijn opleiding en mijn liefde voor dieren te kunnen combineren en daarmee kinderen en jongeren passende hulp bieden. 

Monique Morouw

Mijn naam is Monique Morauw en werk sinds juni 2022 bij SAM-en als administratief medewerker. Ik heb ruim 30 jaar ervaring op het gebied van administratief werk binnen o.a. het speciaal basisonderwijs. Ik hoop mijn collega’s wat te kunnen ontzorgen zodat zij nog meer bezig kunnen zijn met de kinderen en jongeren en wat minder met het administratieve proces. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Hoe leuk is het dan om op zo’n fantastische werkplek midden in de natuur terecht te komen.

 

 

Rosalie van Beek

Ik ben ooit jaren geleden begonnen met het volgen van voltigelessen op de zorgboerderij. Al vanaf jongs af aan heb ik een grote liefde en bewondering voor paarden gehad en de lessen waren voor mij elke week weer een groot lichtpunt om naar uit te kijken. Ik ben door de jaren steeds meer uren op de zorgboerderij gaan doorbrengen en kijk nog steeds met veel bewondering naar al het werk dat hier gedaan wordt. Een aantal jaar terug heb ik mijn liefde voor mennen ontdekt door het werken met de shetlanders en toen dus ook mijn menbewijs gehaald.  Naast de vaste zaterdagen die ik aanwezig ben kom ik ook regelmatig om Jibben te rijden en daarbij heerlijk te kunnen genieten van de omgeving en de dieren.

Maud Jasperse (Stagiaire)

Mijn naam is Maud. Ik volg aan de Hogeschool Zeeland de opleiding pedagogiek. Ik volg nu het tweede jaar en ik ga drie dagen per week stagelopen bij SAM-en. Ik ben erg blij dat ik stage bij SAM-en mag lopen. Mijn hobby is paardrijden, voornamelijk doe aangespannen rijden met mijn pony Fleur. Al 10 jaar mag ik met haar vele mooie momenten beleven. Het is mooi om mijn grote hobby te kunnen combineren met mijn opleiding; het werken met kinderen.

Samen met de kinderen en begeleiding van SAM-en hoop ik een gezellig, leerzaam en uitdagend stagejaar te mogen beleven.

 

 

 

Dagmar van de Wijgaart

Hallo, ik ben Dagmar van de Wijgaart en ik ben sinds januari 2022 officieel werkzaam bij SAM-en. Hiervoor heb ik al een aantal jaar als vrijwilliger op de zaterdag geholpen. Ik heb mijn propedeuse voor zowel social work als psychomotorische therapie maar ik zit nog in de zoektocht welke opleiding ik wil afronden. Op het moment ben ik wel bezig met de opleiding aspirant voltige instructeur. Ik geniet enorm van de omgang met kinderen en vind het heerlijk om buiten met dieren bezig te zijn. Bij SAM-en kan ik dit heel mooi combineren. Ik kom al sinds mijn 5e bij SAM-en, ik heb hier namelijk voltigelessen gevolgd en ben blijven plakken. Naast mijn werk rijd ik Tess.

Heeft u nog vragen?