Zorgboerderij SAMen

Nieuws

Kijk voor de actuele nieuwtjes ook op onze facebook pagina zorgboerderij SAM-en!

Miranda is geinterviewd voor ForYou magazine, het artikel hiervan kan je vinden via deze link:

Belangrijke data:

Dinsdag 22 november is de zorgboerderij vanaf 12:30 gesloten i.v.m. teamoverleg.

Vrijdag 2 december is de zorgboerderij vanaf 13:30 gesloten i.v.m. teamoverleg.

Donderdag 26 januari is de zorgboerderij gesloten i.v.m. teamoverleg.

De kerstvakantie komt er weer aan, hiervoor graag uiterlijk 10 december voor opgeven!

Op dinsdag en donderdag middag zijn wij gesloten. Wij proberen onze teambijeenkomsten nu te plannen op de dinsdag- of donderdag middag zodat we verder zo min mogelijk moeten sluiten.

 

Nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van alles wat er de afgelopen tijd gebeurt is, maken wij eens in het kwartaal een nieuwsbrief. Hierin staan leuke nieuwtjes of gebeurtenissen van de afgelopen tijd, maar ook belangrijke informatie. Onder andere de data wanneer de zorgboerderij gesloten is, en thema’s waar we de komende tijd mee aan de slag gaan staan hierin.

Maatregelen 14-12-2020 t/m 19-01-2021

Na afkondiging door regering van de extra maatregelen rondom corona hebben wij vanuit SZZ te horen gekregen dat wij open mogen blijven. We houden de algemeen geldende maatregelen in acht; handen wassen en in geval van klachten thuisblijven en laten testen.

29 mei 2020

Vanaf 1 juni is onze zorgboerderij weer volledig toegankelijk en mogen we ook weer vervoeren. Onderstaande informatie rondom vervoer is door het RIVM bepaald en moeten we ons aan houden. We gaan ervan uit dat kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers rekening houden met onderstaande bepalingen. Zo niet dan zullen we dit bespreken met desbetreffende en mogelijk vragen zelf te vervoeren.

In het algemeen geldt:

 • Handhygiëne wordt vooraf toegepast.
 • Vooraf vindt een check plaats op eventuele klachten
 • Passagiers worden niet vervoerd bij klachten.
 • Passagiers worden zoveel mogelijk vervoerd in een vaste samenstelling.
 • Tijdens het vervoer staat de ventilatie aan en blijven de ramen gesloten.
 • Oppervlakken die tijdens gebruik veel worden aangeraakt worden gereinigd.

Afstand

Passagiers van 19 jaar en ouder

 • Tussen de passagiers en chauffeur wordt minimaal 1.5m aangehouden waar mogelijk.
 • Indien 1.5m niet kan en ook geen afscheiding aanwezig is draagt de chauffeur een chirurgisch mondkapje
 • Tussen deelnemers onderling wordt minimaal 1.5m aangehouden waar mogelijk.
 • Wanneer deze afstand niet mogelijk is dragen passagiers een mondkapje.
 • Wanneer het dragen van een mondkapje niet mogelijk is wordt het vervoer georganiseerd in vaste groepen van 3 tot 4 personen per keer. Er is dan wel ruimte tussen de passagiers, maar niet altijd 1.5m.

Passagiers tot en met 18 jaar

 • Voor kinderen tot en met 18 jaar in de jeugdzorg is de regel tot 1.5m afstand reeds verruimd. (conform kamerbrief van 20 mei 2020). Binnen het leerlingenvervoer is 1.5m afstand niet verplicht, wel voor ouders en ouderen.

7 mei 2020

Afgelopen periode hadden we allemaal te maken met de coronapandemie. Ook voor ons had dat gevolgen. We zijn heel geminimaliseerd aan de slag gebleven. De tijd die er was benut om op te knappen, behangen, schilderen en vooral bedenken hoe verder. We hebben contact gehouden met alle kinderen door middel van beeldbellen, quize, spelletjes en per mail. Hoewel dat in het begin wel wat vreemd was, hebben we dit ook wel weer leuk gevonden. Wie weet wat we hier weer van geleerd hebben. Per 1 april is Richard bij ons komen werken. Hoe rustig kun je een inwerkperiode hebben. Simone kon al vanaf het begin van de corona uitbraak niet meer bij ons werken en had hiervoor al aangekondigd te stoppen en zich meer te richten op haar andere werk als verpleegkundige. Wanneer het weer mogelijk is komt ze afscheid nemen van ons allemaal. Dat we weer door mogen starten vanaf 11 mei als de scholen weer op gaan starten maakt ons blij. We hebben de kinderen gemist. Het vervoer kunnen we echter nog niet doen dus doen een beroep op ouders en verzorgers om te brengen en op te halen. In de auto’s kunnen we immers geen 1.5 meter afstand houden. We vragen daarvoor uw begrip. Kinderen mogen dan wel in contact zijn met elkaar maar de afstand tot ons als volwassenen moeten we hanteren, voor onze veiligheid. Ook de jongeren vanaf 13 jaar moeten voorlopig de afstand van 1.5 m hanteren. Gelukkig hebben we genoeg ruimte om te verdelen en zien we de kinderen weer graag tegemoet. We zijn aan het bedenken hoe we verantwoord en wanneer we de voltigelessen weer kunnen starten.

artikel Foryoumagazine 2019:

Ik ben SAM Ik deel hun buikpijn, ik neem hun angsten en onzekerheden weg, ik geef zelfvertrouwen en help om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dingen waarvan ze nooit hadden gedacht dat ze dat zouden durven. Als dank word ik geaaid, geknuffeld en worden mijn haren urenlang geborsteld. Heerlijk vind ik al die aandacht. En elke keer ontmoet ik weer nieuwe kinderen. Eerst bang of verdrietig, nauwelijks in staat om contact te maken. En weken later, als we voor de laatste keer samen zijn, zijn ze veranderd: vrolijk en zelfverzekerd. En dat komt allemaal door mij. Wie ik ben? Ik ben Sam. Ik ben een paard. Ik woon hier al het langst en ons bedrijf dankt zijn naam aan mij. SAM en de andere paarden en mensen. Ik ben ook de leider van de kudde. Soms komt er een nieuwe vriend in de wei en heb ik het druk om zo’n jong ding een beetje op te voeden. Hem of haar te leren hoe ze de mensen die hier komen kunnen helpen. Want dat is waar we hier goed in zijn en we krijgen er altijd veel knuffels en wortels voor terug. Ik reageer op wat ik voel Regelmatig komt Lucian, de mensen leider van de kudde en het team van SAMen, met een klein mens de wei in. Lucian noemt zo’n klein mens een kind en zo’n kind heeft vaak een beperking. Het kan moeilijk contact maken of beweegt moeilijk. Ik voel de spanning, angst of onzekerheid. Dat voel ik al zodra ik het kind aan zie komen lopen en daar reageer ik op. Dat is nu eenmaal wat wij paarden doen. Lucian begrijpt mij, ze verstaat mijn taal, en legt dat uit aan het kind. Samen gaan we dan de wei uit om in de bak oefeningen te doen. Soms mag het kind op mijn rug zitten, balans en evenwicht zoeken. Vaak vindt een kind dat in het begin eng, is het bang om te vallen, maar dat wil ik niet laten gebeuren. Ik zal dat altijd proberen te voorkomen. Hij mag er zijn En weet je wat zo mooi is? Op een gegeven moment is het kind niet meer bang, durft het zelfs kunstjes op mijn rug te doen. Dan voel ik de blijdschap, de vrolijkheid, het zelfvertrouwen. Dan is het kind, wat die eerste keer toch wat angstig naast Lucian de wei inliep, veranderd. Dan straalt het een andere energie uit. Dat komt door mij. Of door mijn vrienden, want ook zij doen dit mooie werk. Zelfs Wentel, de hond die hier rondloopt kan het. Dat is wat wij doen. Wij oordelen niet, wij zijn respectvol en trouw. Bij ons leert het kind dat hij er mag zijn. Een nieuw begin.

Heeft u nog vragen over onze diensten?

of wilt u graag weten of u in aanmerking komt voor deze diensten?