Pedagogisch Centrum & Zorgboerderij SAMen

Nieuws

Belangrijke data:

22 april t/m 3 mei is het meivakantie, opgeven hiervoor kan tot 13 april.

27 april is de zorgboerderij gesloten i.v.m. Koningsdag.

9 mei is de zorgboerderij gesloten i.v.m. Hemelvaartsdag.

14 mei is de zorgboerderij 1 uur eerder gesloten i.v.m. teamoverleg. Ophalen op de boerderij is dan om 12:30, ophalen bij de ophaalplekken is om 13:00.

20 mei is de zorgboerderij gesloten i.v.m. 2e Pinksterdag.

18 juni is de zorgboerderij gesloten i.v.m. teamoverleg.

 

Op dinsdag en donderdag middag zijn wij gesloten. Wij proberen onze teambijeenkomsten te plannen op de dinsdag- of donderdag middag zodat we verder zo min mogelijk moeten sluiten.

Nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van alles wat er de afgelopen tijd gebeurt is, maken wij eens in het kwartaal een nieuwsbrief. Hierin staan leuke nieuwtjes of gebeurtenissen van de afgelopen tijd, maar ook belangrijke informatie. Onder andere de data wanneer de zorgboerderij gesloten is, en thema’s waar we de komende tijd mee aan de slag gaan staan hierin.

BROOS

De voorstelling BROOS van theatergroep Matzer werd door veel SZZ-leden en mantelzorgers bezocht. De voorstelling gaat over het verborgen verhaal van ouders met een zorgintensief kind, en de impact die dit kan hebben op jouw omgeving en vooral op jezelf. Lees hier het artikel naar aanleiding van deze voorstelling, en de ervaringen van Eva de Jong en Lucian Voet.

Open Dag SAM-en… 2023

17 juni is het zover! We nodigen u en jou graag uit voor de open dag van SAM-en…

We laten graag zien hoe wij werken. Naast een aantal demonstraties zijn er ook verschillende mogelijkheden om zelf deel te nemen aan activiteiten met en zonder dieren.

Met onder andere:

  • Voltige demonstratie om 11:00 en 13:00 uur
  • Meer informatie over werkwijze en methodieken
  • Knutselen en kleuren
  • Ritje met de ponykar
  • Speurtocht over het terrein
  • Wafels bakken boven het vuur
  • Demonstraties loswerken en equitherapie

Goed Doel: “New Life Home Trust “

Het team van SAM-en gaat, samen met de kinderen en jongeren hier, een goed doel ondersteunen. Via de ouders van één van de kinderen hier werden wij gewezen op een mooi doel. Het goede doel waar wij ons voor gaan inzetten. Is: ‘’New Life Home’’, New Life Home heeft 4 kindertehuizen in Kenia en is opgezet door een Brits echtpaar. Er altijd nood aan goede zorg, materialen en basisbehoeften. Momenteel zijn ze bezig met drie projecten; nieuw schilderwerk, nieuwe onderdelen in de keuken en de reorganisatie van de tuin. Dit zijn bijvoorbeeld projecten waar onze donaties naar toe zullen gaan.

New Life Home deelt hiernaast vanuit hun expertise en giften ook weer met kindertehuizen buiten Nairobi, die het minder goed hebben. Belangrijk hierbij is dat er veel individuele aandacht is voor de kinderen. Ook wordt er gezocht naar oplossingen voor kinderen die 12+ zijn, en anders op straat zouden belanden. Er wordt veel aandacht besteed aan het adopteren van kinderen door Kenianen zelf (nationale adoptie), wat gelukkig steeds beter gaat. Al met al een prachtig doel om te ondersteunen en dit gaan wij dan ook doen als SAM-en…

We trappen af met een week gericht op het thema Kenia en een heuse sponsorloop. De afsluiting zal plaatsvinden op onze Open Dag.

Voor meer informatie kunt u de website van New life Home bekijken: https://newlifehometrust.org.

Heeft u nog vragen over onze diensten?

of wilt u graag weten of u in aanmerking komt voor deze diensten?

SAM-en Pedagogisch Centrum Zeeland