De werking die een paard op mensen heeft is werkelijk een wonder!

De mensen

Lucian Voet (1963) Eigenaar/equitherapeut.

"Ik had al van jongs af aan de wens met paarden te gaan werken, en zie hier: een zorgboerderij met momenteel 9 paarden, 2 honden, kippen, varkens en poezen". Ik heb een brede praktijkervaring als ruiter, trainer en verzorger. Tijdens de opleiding tot Equitherapeut heb ik de opleiding voltigeinstructeur gedaan en heb me verder laten inspireren en onderwijzen door uiteenlopende deskundigen in de paardenwereld. In 2017 centered riding instructeur Level 1 gehaald.

Na mijn opleiding HBO IW aan de MiKoJel opleiding in Baarn werkte ik vanaf 1989 tot 2014 in zowel uitvoerende als leidinggevende functies binnen de psychiatrie. In 2014 ben ik volledig in ons bedrijf SAMen gaan werken.

In 2005 behaalde ik na een tweejarige aanvullende beroepsopleiding mijn diploma als Equitherapeut SHP-E(NL) bij opleidingsinstituut Hippocampus te Soerendonk. Sinds 2005 werk ik als zelfstandig equitherapeut, begeleider, trainer en coach in ons eigen praktijk ‘SAMen’ in Ovezande."

Lucian beschikt over het vermogen mensen te motiveren, stimuleren. In direct contact met mensen en paarden voelt ze zich in haar element.
Paulus van Staveren (1959), eigenaar.

"Ik ben opgeleid tot industrieel ontwerper in Delft. Na mijn verhuizing naar Zeeland heb ik me voornamelijk gericht op natuur- en milieueducatie. Heb de Avatar Master en Wizard cursus gevolgd."
Ik richt me binnen het bedrijf vooral op de zorg voor de dieren, onderhoud van de stallen, weides en gebouwen".

"Mijn naam is Ivanka, medewerker bij SAM-en sinds 1 november 2017.Ik ben 33 jaar, moeder van 2 dochters en woonachtig op een boerderij in Kloosterzande (Z-VL).
In 2007 heb ik mijn opleiding verpleegkunde in Rotterdam afgerond.Hierna ben ik het sociaal werk ingerold en heb ik de opleiding MWD in Vlissingen gedaan, welke ik in 2012 heb afgerond. Ik heb werkervaring opgedaan in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en heb als Pedagogisch Hulpverlener bij Zeeuwse Gronden en Prokino gewerkt.
De reden waarom ik bij SAM-en gesolliciteerd heb is omdat ik een buitenmens ben, gek ben op dieren en graag actief bezig ben. De combinatie van hulpverlenen in de buitenlucht tussen de dieren was dan ook een kans die ik niet kon laten liggen. Ik volg zelf paardrijlessen (recreatief)en wil me de komende tijd verder gaan verdiepen in o.a. hoe de inzet van paarden kan helpen bij het verbeteren van executieve functies bij kinderen en tieners.
Ik heb veel zin me hier als hulpverlener verder te ontwikkelen en alle nieuwe uitdagingen aan te gaan."
Maggie van Kershaver, medewerker bij SAMen, is vanaf juni 2015 werkzaam binnen ons bedrijf. Na haar opleiding SPH heeft ze verschillende jaren gewerkt binnen Arduin in de dagbesteding.
"Ooit, toen ik 8 jaar was, ging ik mee met een vriendinnetje naar de manege. Ik was meteen verkocht! Toen ontstond mijn liefde voor paarden, paardrijden en … VOLTIGE! Voltige is mijn passie. Het gevoel om op en met je paard vrij te bewegen in allerlei oefeningen, is voor mij een heerlijk gevoel. Ik ben één van de gelukkige mensen die van een hobby een beroep kunnen maken. Het leukste vind ik namelijk om met andere mensen mijn passie te delen en te laten zien hoe mooi het is om met paarden te werken.
Ik heb heel veel zin mijn kennis te delen met mensen die bij SAMen komen en dit te combineren met de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening die ik gevolgd heb."

"Mijn naam is Simone Lijten, medewerker bij SAMen sinds juni 2018. In juli 2018 ben ik afgestudeerd als HBO-Verpleegkundige, hierna ben ik aan de slag gegaan op de boerderij. Om ook mijn verpleegkundige vaardigheden te behouden ben ik per december 2018 aan de slag gegaan als (wijk)verpleegkundige bij Iriz Thuiszorg in Goes. Hier werk ik 20 uur per week. Daarnaast ben ik 8 uur per week, op de woensdag, werkzaam op de boerderij.
Ik vind het ontzettend leuk om buiten met kinderen en dieren bezig te zijn daarom hoop ik dit nog lang te kunnen combineren met mijn werk als verpleegkundige!"
"Ik ben Anne, dochter van Paulus en Lucian. In 2015 ben ik gestart met de opleiding Psychology and Technology aan de Universiteit in Eindhoven. Een psychologie studie gecombineerd met een technische studie.
Ik ben opgegroeid met de paarden en ook met het ontstaan en groeien van de zorgboerderij. Op zaterdag, in vakanties en zo nu en dan help ik mee met de begeleiding van kinderen. Naast mijn opleiding in Eindhoven heb ik de opleiding tot voltige-instructeur in 2019 afgerond. Op de zaterdag ochtend geef ik nu voltigelessen. Ik train Joekel en Aron onder het zadel, en breng Aron ook uit op dressuur wedstrijden. Daarnaast voltigeer ik zelf ook, en doe ik aan Cheerleading in Eindhoven en Antwerpen."
"Mijn naam is Miranda van ‘t Westende, medewerker bij SAM-en sinds 1 januari 2019. Ik woon, samen met mijn man en 2 kinderen in Ovezande.
Doordat mijn ouders altijd al dieren hebben, ben ik opgegroeid met allerlei dieren. Vooral het paardenvirus zit in ons bloed. Paardrijden is voor mij zowel mijn hobby als mijn sport. Ik vind het heerlijk om met mijn paard bezig te zijn en probeer dit dan ook zo vaak mogelijk te doen.
De laatste jaren heb ik gewerkt als onderwijsassistente in het speciaal onderwijs. Op de boerderij willen we ondersteunend werken aan het onderwijs. Mijn taak hierin is om het leren zo leuk mogelijk te maken. Dit door samen met de dieren en buiten te werken.
Hoe geweldig is het, om de tafel van 2 te leren, door te tellen hoeveel pootjes alle kippen samen hebben? Of om bijvoorbeeld een verhaal voor te lezen aan een pony, terwijl je er op zit?"
"Mijn naam is Stefan Koeman, afkomstig en intussen ook weer woonachtig in Krabbendijke.
Na afronden van mijn HBO Social Work opleiding, heb ik vooral in het jongerenwerk en de preventieve tak van de verslavingszorg gewerkt. Hierbij heb ik altijd met kinderen en jongeren gewerkt, waar ook écht mijn hart ligt! Het leek mij mooi om deze ervaring ook eens in de hulpverlening in te kunnen zetten, in plaats van vooral in het preventieve.
Net als de meeste SAM-en collega’s, ben ik graag buiten. Zo vind je mij regelmatig aan het wandelen, op de camping, of op het water in mijn kajak. Daarnaast ben ik heel actief en maatschappelijk betrokken in verschillende vrijwilligersfuncties.
Joni Overweel, medewerker bij SAMen, is in 2012 gestart bij SAMen als vrijwilligster en later als stagiaire assistent Equitherapeut.
"Ik ben begonnen als vrijwiligster/ondersteuner tijdens de voltigelessen op zaterdagochtend. Sinds juli 2013 werk ik betaald op de boerderij. Ik ben opgeleid als kok maar mijn interesse in het werken met kinderen, dieren en het begeleiden van de medemens heeft in de loop der tijd de overhand genomen.
In april 2015 heb ik de opleiding tot kindercoach afgerond. Mijn opleiding en interesses kan ik hier op de zorgboerderij goed combineren.
Joni heeft in 2015 de opleiding aan de Freestyle Academy van Emiel Voest gevolgd, Academische Rijkunst en Centered Riding instructeur level 1 afgerond.“Mijn naam is Bernadeth Wisse, ik ben 20 jaar oud en stagiair bij SAM-en. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de opleiding Social Work aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Afgelopen jaar heb ik bij SAM-en mijn werkveldoriëntatie gedaan, dit beviel zo goed dat ik ervoor heb gekozen om hier ook mijn tweedejaarsstage te doen. Het is voor mij een leuke uitdaging om door middel van diverse activiteiten samen met de kinderen en jongeren op een ontspannen en creatieve manier aan doelen te werken en ze hierin te begeleiden. Wat SAM-en voor mij zo’n bijzondere plek maakt is het werken met mensen in combinatie met de paarden en andere dieren. Van kleins af aan rijd ik al paard en vind ik het heerlijk om met dieren bezig te zijn. Het is voor mij dan ook interessant om te zien hoe dieren kunnen worden ingezet in de begeleiding. Naast paardrijden is mijn hobby fotograferen en maak ik graag een uitstapje naar het buitenland. Ik verwacht bij SAM-en nog veel te kunnen leren en mij verder te kunnen ontwikkelen als professional.”Ik ben Veerle, stagiair bij zorgboerderij SAM-en. In 2018 ben ik begonnen aan mijn studie pedagogiek aan de HZ in Vlissingen. Tegelijk ben ik ook van midden Nederland verhuisd naar Zeeland, Middelburg. Voordat ik pedagogiek ben gaan studeren heb ik op veel verschillende boerderijen gewerkt en een landbouw studie afgerond. Pedagogiek ben ik gaan studeren omdat ik mij niet als fulltime boer zag, ik eigenlijk altijd al met kinderen wilde werken en misschien ergens een droom had dit ooit te kunnen combineren. Op zorgboerderij SAM-en ben ik terecht gekomen omdat ik op zoek ging naar een stageplek waar dit al gecombineerd werd, mijn liefde voor boerderijen, dieren en het buiten zijn, en het werken met kinderen. Een bijzondere plek waar ik veel kan leren als toekomstig pedagoog!

© 2008 - 2019 | Weboplossing: Marc Sijm