De werking die een paard op mensen heeft is werkelijk een wonder!

De mensen

Lucian Voet (1963) Eigenaar/equitherapeut. Lucian: "Ik had al van jongs af aan de wens met paarden te gaan werken, en zie hier: een zorgboerderij met momenteel 9 paarden, 2 honden, kippen, varkens en poezen". Ik heb een brede praktijkervaring als ruiter, trainer en verzorger. Tijdens de opleiding tot Equitherapeut heb ik de opleiding voltigeinstructeur gedaan en heb me verder laten inspireren en onderwijzen door uiteenlopende deskundigen in de paardenwereld. In 2017 centered riding instructeur Level 1 gehaald.

Na mijn opleiding HBO IW aan de MiKoJel opleiding in Baarn werkte ik vanaf 1989 tot 2014 in zowel uitvoerende als leidinggevende functies binnen de psychiatrie. In 2014 ben ik volledig in ons bedrijf SAMen gaan werken.

In 2005 behaalde ik na een tweejarige aanvullende beroepsopleiding mijn diploma als Equitherapeut SHP-E(NL) bij opleidingsinstituut Hippocampus te Soerendonk. Sinds 2005 werk ik als zelfstandig equitherapeut, begeleider, trainer en coach in ons eigen praktijk ‘SAMen’ in Ovezande.

Lucian beschikt over het vermogen mensen te motiveren, stimuleren. In direct contact met mensen en paarden voelt ze zich in haar element.

Paulus van Staveren (1959), eigenaar. Ik ben opgeleid tot industrieel ontwerper in Delft. Na mijn verhuizing naar Zeeland heb ik me voornamelijk gericht op natuur- en milieueducatie. Heb de avatar master en wizard cursus gevolgd.

Paulus: "ik richt me binnen het bedrijf vooral op de zorg voor de dieren, onderhoud van de stallen, weides en gebouwen".


Joni Overweel, medewerker bij SAMen, is in 2012 gestart bij SAMen als vrijwilligster en later als stagiaire assistent Equitherapeut. "Ik ben begonnen als vrijwiligster/ondersteuner tijdens de voltigelessen op zaterdagochtend. Sinds juli 2013 werk ik betaald op de boerderij. Ik ben opgeleid als kok maar mijn interesse in het werken met kinderen, dieren en het begeleiden van de medemens heeft in de loop der tijd de overhand genomen. In april 2015 heb ik de opleiding tot kindercoach afgerond. Mijn opleiding en interesses kan ik hier op de zorgboerderij goed combineren. Zo organiseer ik regelmatig kookworkshops en cursussen gericht op voeding voor kinderen en volwassenen voor wie dit een beladen onderwerp is". Joni heeft in 2015 de opleiding aan de freestyle academy van Emiel Voest gevolgd, academische rijkunst en centered riding instructeur level 1 afgerond.


Maggie van Kershaver, medewerker bij SAMen, is vanaf juni 2015 werkzaam binnen ons bedrijf. Na haar opleiding SPH heeft ze verschillende jaren gewerkt binnen Arduin in de dagbesteding. "Ooit, toen ik 8 jaar was, ging ik mee met een vriendinnetje naar de manege. Ik was meteen verkocht! Toen ontstond mijn liefde voor paarden, paardrijden en … VOLTIGE! Voltige is mijn passie. Het gevoel om op en met je paard vrij te bewegen in allerlei oefeningen, is voor mij een heerlijk gevoel. Ik ben één van de gelukkige mensen die van een hobby een beroep kunnen maken. Het leukste vind ik namelijk om met andere mensen mijn passie te delen en te laten zien hoe mooi het is om met paarden te werken.Ik heb heel veel zin mijn kennis te delen met mensen die bij SAMen komen en dit te combineren met de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening die ik gevolgd heb."
Mijn naam is Ivanka, medewerker bij SAM-en sinds 1 november 2017.Ik ben 33 jaar, moeder van 2 dochters en woonachtig op een boerderij in Kloosterzande (Z-VL). In 2007 heb ik mijn opleiding verpleegkunde in Rotterdam afgerond.Hierna ben ik het sociaal werk ingerold en heb ik de opleiding MWD in Vlissingen gedaan, welke ik in 2012 heb afgerond. Ik heb werkervaring opgedaan in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en heb als Pedagogisch Hulpverlener bij Zeeuwse Gronden en Prokino gewerkt.

De reden waarom ik bij SAM-en gesolliciteerd heb is omdat ik een buitenmens ben, gek ben op dieren en graag actief bezig ben. De combinatie van hulpverlenen in de buitenlucht tussen de dieren was dan ook een kans die ik niet kon laten liggen. Ik volg zelf paardrijlessen (recreatief)en wil me de komende tijd verder gaan verdiepen in o.a. hoe de inzet van paarden kan helpen bij het verbeteren van executieve functies bij kinderen en tieners. Ik heb veel zin me hier als hulpverlener verder te ontwikkelen en alle nieuwe uitdagingen aan te gaan.Hallo, ik ben Anne. Dochter van Paulus en Lucian. In 2016 ben ik gestart met de opleiding Psychology and Technology aan de universiteit in Eindhoven. Een psychologie studie gecombineerd met een technische studie. Ik ben opgegroeid met de paarden en ook met het ontstaan en groeien van de zorgboerderij. Op zaterdag, in vakanties en zo nu en dan help ik mee met de begeleiding van kinderen. Naast mijn opleiding volg ik bij de KNHS op het moment de opleiding tot voltigeinstructeur. Ik voltigeer ook zelf al jaren. Daarnaast train ik Joekel en Aron onder het zadel. In Eindhoven is mijn hobby naast mijn studie Cheerleading.
Mijn naam is Marie-Louise Zuidhof. Bij ter Reede begonnen als assistent verzorging, later bij Arduin als gastvrouw gewerkt. Ik ben getrouwd met Jan, 4 kinderen, 3 kleinkinderen en veel huisdieren. Al enkel jaren ben ik in mijn vrije tijd te vinden als vrijwilligster bij SAMen om het team met de dieren en de kinderen een helpende hand toe te steken. In 2017 kwam de functie gastvrouw vrij en heb ik gesolliciteerd. Vanaf dat moment werk ik hier 5 middagen in de week en combineer ik hobby en werk hier bij het team van SAMen.© 2008 - 2018 | Weboplossing: Marc Sijm