De werking die een paard op mensen heeft is werkelijk een wonder!

De mensen

Lucian Voet (1963) Eigenaar/equitherapeut. Lucian: "Ik had al van jongs af aan de wens met paarden te gaan werken, en zie hier: een zorgboerderij met momenteel 9 paarden, 2 honden, kippen, varkens en poezen". Ik heb een brede praktijkervaring als ruiter, trainer en verzorger. Tijdens de opleiding tot Equitherapeut heb ik de opleiding voltigeinstructeur gedaan en heb me verder laten inspireren en onderwijzen door uiteenlopende deskundigen in de paardenwereld. In 2017 centered riding instructeur Level 1 gehaald.

Na mijn opleiding HBO IW aan de MiKoJel opleiding in Baarn werkte ik vanaf 1989 tot 2014 in zowel uitvoerende als leidinggevende functies binnen de psychiatrie. In 2014 ben ik volledig in ons bedrijf SAMen gaan werken.

In 2005 behaalde ik na een tweejarige aanvullende beroepsopleiding mijn diploma als Equitherapeut SHP-E(NL) bij opleidingsinstituut Hippocampus te Soerendonk. Sinds 2005 werk ik als zelfstandig equitherapeut, begeleider, trainer en coach in ons eigen praktijk ‘SAMen’ in Ovezande.

Lucian beschikt over het vermogen mensen te motiveren, stimuleren. In direct contact met mensen en paarden voelt ze zich in haar element.

Paulus van Staveren (1959), eigenaar. Ik ben opgeleid tot industrieel ontwerper in Delft. Na mijn verhuizing naar Zeeland heb ik me voornamelijk gericht op natuur- en milieueducatie. Heb de avatar master en wizard cursus gevolgd.

Paulus: "ik richt me binnen het bedrijf vooral op de zorg voor de dieren, onderhoud van de stallen, weides en gebouwen".


Joni Overweel, medewerker bij SAMen, is in 2012 gekomen bij SAMen als stagiaire assistent Equitherapeut. "Ik ben begonnen als vrijwiligster/ondersteuner tijdens de voltigelessen op zaterdagochtend. Sinds juli 2013 werk ik betaald op de boerderij. Ik ben opgeleid als kok maar mijn interesse in het werken met kinderen, dieren en het begeleiden van de medemens heeft in de loop der tijd de overhand genomen. In april 2015 heb ik de opleiding tot kindercoach afgerond. Mijn opleiding en interesses kan ik hier op de zorgboerderij goed combineren. Zo organiseer ik regelmatig kookworkshops en cursussen gericht op voeding voor kinderen en volwassenen waarvoor dit een beladen onderwerp is". Joni heeft in 2015 de opleiding aan de freestyle academy van Emiel Voest gevolgd, academische rijkunst en centered riding instructeur level 1 afgerond.
Maggie van Kershaver, medewerker bij SAMen, is vanaf juni 2015 werkzaam binnen ons bedrijf. Na haar opleiding SPH heeft ze verschillende jaren gewerkt binnen Arduin in de dagbesteding. "Ooit, toen ik 8 jaar was, ging ik mee met een vriendinnetje naar de manege. Ik was meteen verkocht! Toen ontstond mijn liefde voor paarden, paardrijden en … VOLTIGE! Voltige is mijn passie. Het gevoel om op en met je paard vrij te bewegen in allerlei oefeningen, is voor mij een heerlijk gevoel. Ik ben één van de gelukkige mensen die van een hobby een beroep kunnen maken. Het leukste vind ik namelijk om met andere mensen mijn passie te delen en te laten zien hoe mooi het is om met paarden te werken.Ik heb heel veel zin mijn kennis te delen met mensen die bij SAMen komen en dit te combineren met de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening die ik gevolgd heb."Hallo, ik ben Anne. Dochter van Paulus en Lucian. In 2016 ben ik gestart met de opleiding Psychology and Technology aan de universiteit in Eindhoven. Een psychologie studie gecombineerd met een technische studie. Ik ben opgegroeid met de paarden en ook met het ontstaan en groeien van de zorgboerderij. Op zaterdag, in vakanties en zo nu en dan help ik mee met de begeleiding van kinderen. Naast mijn opleiding volg ik bij de KNHS op het moment de opleiding tot voltigeinstructeur. Ik voltigeer ook zelf al jaren. Daarnaast train ik Joekel en Aron onder het zadel. In Eindhoven is mijn hobby naast mijn studie Cheerleading.Mijn naam is Annemijn Kole, stagiaire bij SAMen. Ik ben nu 21 jaar en begin vanaf februari 2016 aan mijn afstudeerstage bij SAMen. Ik volg op dit moment de HBO opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener in Vlissingen op de HZ. Ik heb op de Van Hall Larenstein school in Leeuwarden mijn minor ‘Dieren in de zorg’ gehaald. Twee jaar geleden heb ik ook al een heel schooljaar stage gelopen bij SAMen. In dit jaar heb ik ongelofelijk veel geleerd over eigenlijk van alles, maar vooral veel over mezelf. Mijn passie ligt bij dieren en dan zeker in combinatie met de zorg en ik zou dan ook nergens anders willen werken dan in de buitenlucht. Voor mijn afstudeerstage was de keuze dan ook totaal niet moeilijk. SAMen is een fijne unieke plek.
© 2008 - 2018 | Weboplossing: Marc Sijm