Zorgboerderij SAMen

Alles over onze zorgboerderij in Zeeland

Op onze zorgboerderij in Ovezande kunnen kinderen, jongeren en jongvolwassenen diverse (buiten)activiteiten ondernemen. Ze kunnen van maandag tot en met zaterdag bij ons terecht. Zorgboerderij SAM-en… ligt aan het einde van een doodlopende weg.

We halen twee keer per dag mensen op bij het treinstation in Goes, het parkeerterrein bij McDonald’s in Middelburg of het Tolplein bij de Westerschelde tunnel, wanneer iemand hiervoor een vervoersindicatie heeft vanuit de gemeente.

De doelgroep van onze zorgboerderij in Zeeland

Onze zorgboerderij in Zeeland is bedoeld voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die om welke reden dan ook moeite hebben om zich staande te houden op school of in het sociale verkeer en die plezier beleven aan het buiten bezig zijn. De zorgboerderij is zes dagen in de week, van maandag tot en met zaterdag open. Na een kennismakingsbezoek plannen we een intakegesprek in en in overleg kijken we op welke dagen uw kind het beste tot zijn of haar recht komt bij ons.

Het creëren van een veilige plek

Ons doel is het creëren van een veilige plek waar uw kind mag zijn wie hij of zij is. Naast de klusjes die moeten gebeuren op de boerderij bieden we dagelijkse activiteiten aan die afgestemd zijn op de individuele doelen en groepsdoelen waaraan de kinderen werken. Het met elkaar buiten bezig zijn en daaraan een goed gevoel overhouden staat voorop. Elke maand werken we met een ander thema waarop de inhoud van de activiteiten wordt aangepast. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Normen en waarden
  • Respect voor jezelf en de ander
  • Samenwerken

Voor kinderen die gedeeltelijk of geheel een time-out hebben van schoolse activiteiten, overleggen we met de school hoe de activiteiten op onze zorgboerderij in Zeeland te combineren zijn met bijvoorbeeld huiswerk. Zo proberen we leren om te buigen naar een positieve ervaring. Dit is een van de kernpunten die wij belangrijk vinden.

Begeleiding voor kinderen en jongeren op onze zorgboerderij in Zeeland

Hoe de begeleiding van uw kind eruitziet wordt in een intakegesprek tussen de deelnemer, medewerker en ouders/verzorgers of verwijzer afgesproken. Samen formuleren we een doel en stellen we een programma samen. Afhankelijk van de zorgopdracht bestaat dit uit individuele begeleiding, groepsbegeleiding of een equitherapie traject. Bij deze vorm van therapie wordt er op onze zorgboerderij in Zeeland gewerkt met paarden. Wat voor soort begeleiding wordt ingezet, leggen we vast in een plan waarin ook tussentijdse evaluaties afgesproken worden.

Kinderen raken betrokken

Op onze zorgboerderij in Zeeland is ruimte voor het werken met de paarden, en voor spelen in de hut, op de trampoline of met skelters. De paarden en andere dieren op onze zorgboerderij voelen zich het plezierigst wanneer er orde en regelmaat zit in de dag. Dit geldt ook voor het gros van de deelnemers. Op het bedrijf houden we dan ook zoveel mogelijk een vaste dagindeling aan.

Neem contact met ons op voor al uw vragen

Deelnemers kunnen onder andere via persoonsgebonden budget of zorg in natura binnenstromen op onze zorgboerderij. Wilt u meer weten over onze zorgboerderij in Zeeland en het werken met paarden of bent u benieuwd wat wij voor kinderen met gedragsproblemen kunnen betekenen? Bel ons dan op 0113 745464 of stuur ons een e-mail via SAMen@zorgboerenzuid.nl.

Heeft u nog vragen over de zorgboerderij?